• info@obrintportes.cat
  • 744458800

OBRINT PORTES GUARDONADA A LA 26A EDICIÓ DELS PREMIS PIÑOL

OBRINT PORTES GUARDONADA A LA 26A EDICIÓ DELS PREMIS PIÑOL

La cooperativa lleidatana Obrint Portes i Integra Pirineus han estat els guardonats de la 26a edició dels Premis Piñol al foment de l’ocupació. Els Premis Piñol són uns guardons atorgats per la Fundació Acció Solidària Contra l’Atur que es van crear per reconèixer l’esforç de persones i entitats que es dediquen a crear llocs de treball dignes. La dotació econòmica per a cada premi és de 10.000 euros.

En el cas d’Obrint Portes, ha estat guardonada en la categoria millor iniciativa innovadora. Es tracta d’una cooperativa dedicada a la rehabilitació i reforma, amb servei integral, d’habitatges en ús o en desús i que treballa amb l’objectiu de fomentar valors justos, ètics i un habitatge digne per a totes les persones mitjançant mètodes comuns o alternatius d’accés a l’habitatge (com la masoveria urbana). En aquests projectes, la cooperativa treballa per garantir la inserció laboral de persones amb risc d’exclusió social, que contribueixen en el procés de rehabilitació dels pisos, molts dels quals, després, tenen un lloguer assequible. La cooperativa, a més a més, també, ha estat alhora beneficiària d’Acció Solidària amb la concessió d’un préstec sense interessos per a la compra de materials de construcció i reforma d’un habitatge.

Per la seva banda, Integra Pirineus ha estat guardonada en la categoria Trajectòria, pels seus 12 anys de camí recorregut en benefici de les persones amb discapacitat intel·lectual o trastorns de salut mental i la seva inserció social i laboral. És una entitat formada per una fundació, un Centre Especial de Treball i una Empresa d’Inserció, que es dedica a crear oportunitats laborals en la gestió forestal de boscos al Pirineu.

Enguany, pel que fa als premis, es van rebre 38 sol·licituds, un 46% més en relació amb l’any anterior. L’entrega de premis es va celebrar aquest passat dijous al CaixaForum de Barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *