• info@obrintportes.cat
  • 744458800

LLEIDA

La capital del Segrià ha acollit la masoveria urbana en clau social com a alternativa d’accés a l’habitatge mitjançant dos projectes pilot. D’una banda, a través de la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’Empresa Municipal d’Urbanisme, joves amb dificultats d’accés a l’habitatge van realitzar les rehabilitacions pertinents dels immobles cedits a la cooperativa, amb el suport i formació de professionals. Les rehabilitacions als habitatges, situats al barri de la Bordeta i a la Mariola, es van realitzar en un periode d’entre 4 i 6 mesos, esdevenint un cop rehabilitats l’habitatge d’11 joves, que gràcies a les hores realitzades en les millores, han obtingut entre 11 i 15 mesos de carència de lloguer. Després d’aquesta carència, pagaran un lloguer assequible.
D’altra banda, recentment va finalitzar les millores del quart habitatge cedit a la cooperativa. Aquesta vegada, l’habitatge és propietat d’una propietària privada, que l’ha cedit a la cooperativa durant 5 anys i mig a canvi d’una inversió en millores de 10000€. Amb aquesta inversió s’ha substituit la instal·lació elèctrica de forma íntegra, s’ha instal·lat caldera de gas, substituït completament els dos banys i la cuina, arreglat les parets i sostres en mal estat, pintat l'habitatge i moblat. Aquest habitatge esdevé, un cop finalitzat, la llar de quatre joves més.

IGUALADA

En col·laboració amb l’Ajuntament d’Igualada, Obrint Portes ha iniciat un projecte pioner de masoveria urbana a la capital de l’Anoia. El projecte consisteix en la realització d’una actuació íntegra per implentar el model a la ciutat, col·laborant en la captació dels propietaris privats susceptibles de cedir l’habitatge, la cerca i selecció de masovers i la gestió i acompanyament durant les rehabilitacions. El projecte es durà a terme en un edifici de dos habitatges, al carrer de l’Aurora.

BALAGUER

Juntament amb l'Ajuntament de Balaguer, la cooperativa està iniciant un nou projecte a la capital de la Noguera. La ciutat vol oferir als seus ciutadans una nova alternativa d'accés a l'habitatge i ha escollit la masoveria com a via per accedir-hi.